Wat kost vloerverwarming?

Hoeveel het aanleggen van vloerverwarming ongeveer kost hangt af van een aantal zaken. Er zijn namelijk een aantal soorten vloerverwarming en je kunt het op verschillende manieren gebruiken. Gebruikt u de verwarming in de vloer als hoofdverwarming of als bijverwarming? Wanneer je voor hoofdverwarming kiest zullen de kosten ongeveer vanaf €700,- tot 10 vierkante meter. Dit is inclusief installatie van de verwarming. Hoe groter de ruimte, hoe voordeliger u uit bent. Stel dat u een kamer heeft van 60 vierkante meter, dan betaalt u ongeveer €1500,- voor het installeren en aansluiten van vloerverwarming. Daarnaast scheelt het ook of u kiest voor het infrezen of voor matten.

Vloerverwarming matten

Als we kijken naar de prijzen voor vloerverwarming zien we dat vloerverwarming op matten iets meer kost dan ingefreesd. De matten zijn als het ware al kant en klaar, bevatten speciale bekabeling en kunnen rechtstreeks onder de vloer gelegd worden. Hierdoor ontstaat er zeer weinig ruimte tussen de matten en de vloer, waardoor de warmte optimaal wordt doorgegeven aan de ruimte. Dit zorgt ervoor dat er ook geen warmte verloren gaat. Wanneer u kiest voor matten, dan is het van groot belang dat uw kruipruimte volledig wordt geïsoleerd. Hiermee voorkomt u dat er warmteverlies optreedt. Er wordt anders warmte afgegeven aan de kruipruimte, terwijl deze helemaal niet verwarmd hoeft te worden.

Korte opwarmtijd

Kiest u voor matten, dan kiest u automatisch voor elektrische verwarming in plaats van verwarming met water. Dit is wel iets minder energiezuinig, maar het voordeel is wel weer dat er geen opwarmtijd is ten opzichte van bij water. Nog een bijkomend voordeel is dat op het moment er onderhoud gepleegd moet worden, de matten eenvoudig bereikt kunnen worden doordat de matten direct onder de vloer liggen.

Wilt u meer informatie over vloerverwarming en de kosten? Neem dan contact op!